Protesti u Parizu – narod uzvikuje: „Dalje ruke od naše djece“

Demonstracije u Parizu protiv uvođenja vakcinalnih propusnica i nedavne izjave predsjednika Emanuela Makrona, protumačene da želi da kinji nevakcinisane, pretvorile su se spontano u podršku najpoznatijem zarobljeniku na svetu u ovom trenutku – Novaku Đokoviću.

Veliki broj okupljenih u Parizu oko Kraljevske palate, njih oko 18.000 koji su išli do trga Vauban da protestuju protiv obavezne vakcinacije, kao i protiv vakcinacije djece sa sloganom i transparentima: „Dalje ruke od naše djece“, je poslije razglasa sa mikrofona „Sloboda za Đokovića“, počeo da horski da ponavlja izgovorene riječi.

Novak je praktično u tom trenutku postao njihov nevakcinisani heroj, muza, božanstvo koje je nepravedno zatočeno u Australiji, gdje čeka oko ponoći po evropskom vremenu da mu počne suđenje.

„Ovaj talentovani teniser iz Srbije, uhapšen je kao bandit, kao najgori bandit“, čuli su se povici iz mase na račun svega onog što neopravdano na drugom kraju sveta proživljava svjetski broj jedan, prenosi Sputnjik.

Ni jaka kiša koja danima pada u Parizu nije spriječila masovno okupljanje, koje se na kraju pretvorilo u pružanje podrške srpskom asu Novaku Đokoviću.

Podsjetimo, najboljem teniseru planete suđenje u Australiji za dobijanje vize i mogućnost da učestvuje na Australijan openu koji počinje 17. januara, zakazano je oko ponoći.