Melania ulaže u kriptovalute!

Melanija Tramp nakon nedavnog pojavljivanja u svijetu biznisa, kada je prodala svoj akvarel u virtuelnom svijetu uoči dočeka Nove godine, odlučila je da nastavi u tom pravcu. Rješena da se otisne u svijet kriptovaluta nekadašnja prva dama Amerike organizovaće sada aukciju bijelog šešira koji je nosila tokom posjete Bijeloj kući francuskog predsjednika Emanuela Makrona i njegove supruge Brižit 2018. godine.

Naime, Melanija je već najavila da pokreće svoju NFT platformu. Nezamjenjivi tokeni ili NFT su fenomen baziran na kritpotehnologiji koji postaje aktuelan, a najčešće se radi o unikatnim digitalnim predmetima. Naravno njeno istupanje je neobično s obzirom da se bivše prve dame posle prestanka mandata obično bave humanitarnim aktivnostima ili pisanju, piše Si- En -En.

Ali, Melanija ima drugačije planove, pa je ovog puta aukcija dio njene inicijative Bi Best sa ciljem da određeni iznos od prodaje šešira bude doniran za stipendiranje rada na računarima djece koja u trenutku punoljetsva moraju da napustiti hraniteljske porodice. Melanija je tako odlučila da beli šešir sa njenim autentičnim potpisom, koji je dizajnirao Herve Piere, bude ponuđen po početnoj cijeni od 250.000 dolara što je približno 1416 SOL, kriptovalute u kojoj će se jedino moći da se plati ovaj eksponat. Aukcija će trajati do 25. januara.