Japan razvija vakcinu koja će doživotno štititi od koronavirusa

Japanski naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu koja pruža doživotnu zaštitu, piše dnevnik “Japan Times”.

U Japanu već neko vrijeme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od koronavirusa, piše tokijski dnevnik.U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskorijeni koronavirus.

Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije koronavirusa. Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspješan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle ubrizgavanja u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu. Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.