Besplatna ski i snowboard obuka na manifestaciji ‘Bjelašnica mladima’

Udruženje Ekvilibrijum – Škola sporta Balance, nakon uspješno održane prve manifestacije pod nazivom „Bjelašnica mladima“, i ove će  godine svim zainteresovanim omogućiti besplatnu ski i snowboard obuku na olimpijskoj planini Bjelašnici.

Druga po redu manifestacija “Bjelašnica mladima – Vol.2” bit će održana u subotu, 15. januara 2022. godine sa početkom u 9.00 sati.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Turistička zajednice Kantona Sarajevo, uz pomoć prijatelja i partnera.

Pored besplatne obuke, organizatori su odlučili obogatiti dnevni sadržaj. Polaznike ove godine očekuje i takmičenje u zimskim timskim igrama + zimski kviz, Brown Sugar RnB nastup i vrijedne nagrade.

Projekt “Bjelašnica mladima” je nastao iz ideje da mladi trebaju inicirati, oblikovati i provoditi programe osmišljavanja slobodnog vremena, sa posebnim fokusom na promociju i organizaciju sportskih i rekreativnih aktivnosti, posebno na otvorenom prostoru, te tražiti od društvene zajednice način da ih u tome podrži i osigura uvjete za rad.

Ministarsto za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo su prepoznali ideju i svrhu projekta te omogućili da se svim zainteresovanim, naročito mladima, osiguraju besplatna ski i snowboard obuka.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju te imajući u vidu interesovanje i dolazak brojnih gostiju iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okruženja, kompletna manifestacija će biti prilagođena situaciji koju je nametnula pandemija Covic-19, te je naglašena važnost poštivanja protokola vezanih za Covid-19, kako bi se svi posjetioci, prije svega osjećali sigurno.

Sve zainteresovane osobe, koje žele da se besplatno okušaju u ski i snowboard tehnikama ili jednostavno da uživaju u raznovrsnim zabavnim sadržajima, imaju priliku da to urade  15. januara na lokalitetu skijališta Babin Do na Bjelašnici.

Organizatori su osigurali besplatan prijevoz do Bjelašnice i nazad, i to sa dvije lokacije. Polasci su u 8.30 sati ispred Zemaljskog muzeja BiH i Ilidža terminala, dok su oba povratka zakazana za 17.00 sati. 

Zanimljiv sportsko-zabavni program sasvim sigurno osigurat će nezaboravan provod na planini, najavljeno je iz Udruženja Ekvilibrijum.