“Slijedite istinu” je prva društvena mreža koju je kreirao predsjednik Amerike

Bivši predsjednik SAD najavio je da će pokrenuti sopstvenu društvenu mrežu zvanu “Truth Social” pošto je u januaru isključen sa Twittera, Facebooka i YouTubea, koji su ga optužili da je preko tih platformi podsticao pristalice na nasilje preko tih platformi pre napada na Kongres.

“Formirao sam Truth Social i grupu Tramp Media end Tech (TMTG) da se oduprem tiraniji tehnoloških giganata”, rekao je Tramp u saopštenju i precizirao da će njegova platforma biti pokrenuta u prvom tromesečju 2022. godine.

Velike kompanije u Silicijumskoj dolini upotrijebile su svoju jednostranu moć da ušute glasove neslaganja u Americi, dodao je Tramp.

Republikanski milijarder isključen je sa Facebooka, Twittera i YouTubea nakon napada na Kongres SAD 6. januara, koji su sprovele njegove pristalice za vreme ceremonije potvrđivanja pobjede predsjednika Bidena na predsjedničkim izborima.

Pre isključivanja Tramp je imao gotovo 89 miliona pratilaca na Tviteru preko koga je objavljivao veliki broj predsedničkih odluka, imao je 35 miliona pratilaca na Fejsbuku i 24 miliona na Instagramu.

Platforma “Truth Social” biće dostupna u beta verziji na poziv od novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju dok će Trampova nova medijska grupa TMTG također imati video servis na zahtjev sa zabavnim programima i podkastima.

Ostavite komentar