Elterego poznatog performera iz Zadra na lokalnim izborima osvojio 20,40 % glasova: Vlast se ne može formirati bez njega!

Ako se trenutno stanje ne popravi, “crveni” i “plavi” Zadrani morati će pronaći zajednički jezik i koalirati

Najviše glasača u Zadru je dalo svoj glas i povjerenje aktuelnom gradonačelniku, HDZ-ovom Branku Dukiću. Njih čak 39,54 posto je zadovoljno trenutnom politikom Zadra, a odmah iza Dukića, s 26,42 posto glasova pozicionirao se Marko Vučetić kojeg je podržao prvenstveno SDP, AM, HSS, GLAS i CENTAR.

Na trećem mjestu je Enio Meštrović, ili kako on tvrdi, njegov alterego Ričard koji mu je potpuna suprotnost – glasan, priprost, lijen, ponekad i vulgaran. Kakav god bio, Ričard je gotovo izveo politički šah mat osvojivši 20,34 posto glasova pa se postavlja pitanje kako će stranke ljevice i desnice formirati vlast. Ako se trenutno stanje ne popravi, “crveni” i “plavi” Zadrani morati će pronaći zajednički jezik i koalirati.

S obzirom na to da se ništa ne prepušta slučaju, pa tako ni mogućnost da Ričard odnosno Enio Meštrović ostane bez drugog kruga u utrci za gradonačelnika, još je nepoznato kome će “poslati” svoje birače – HDZ-ovom Dukiću ili SDP-ovom Vučetiću. Ipak, postoji mogućnost da Ričardovi glasači odluče “protestovati” u svojim domovima i ne izaći na birališta za dvije sedmice.

Kako nada umire posljednja, tako se i Vučetić nada kako postoji mogućnost da mu Meštrović pruži podršku, ali to nije nimalo hitno.

Za samog sebe, Meštrović je rekao za Zadarski.hr: “Od cilog života radim teatar, jer ako se uzmem za ozbiljno, preemotivan sam i nisam dobar. Uz teatar mi je sve prihvatljivo, a i mogu poslati pozitivnu poruku”.

Enio Meštrović rođen je 1969. godine. Po struci je kuhar, a ovo mu nije prvi put da se kandidovao za zadarskog gradonačelnika. To je učinio još 2013. i 2017.godine, ali nikad uspješno kao i na ovogodišnjim izborima za šefa Zadra. I tada su njegove kandidature obilježili sarkastični izričaji. Dio je i kulturno-umjetničkog društva uz koje radi fenomenalne skečeve koji nasmijavaju sve, od najmlađih do najstarijih. Sva videa su mu dostupna na YouTube kanalu KUD Bleke i konji.

Svojevremeno je bio u ulozi divljaka, pa i kauboja koji je dijelo pečenu janjetinu po gradu uoči lokalnih izbora, gradonačelnika koji prosi na zadarskom mostu, ovisnika o narkoticima kojeg zovu Tebra. Jednom prilikom su Enio i njegov KUD doveli na glavni gradski trg ovce u grad aludirajući na glasače. za to vrijeme, dok su vodili ovce, svi iz Meštrovićevog KUD-a su bili odjeveni u raznobojne šuškavce različitih političkih stranaka. Da stvar bude smješnija, čak su zaplesali s ovcama na Narodnom trgu uz pjesmu “Moja domovina”. Svojevremeno je čak bio i Francuz koji je pred Gradskom upravom iznosio dugi govor na “francuskom” jeziku, a glumio je i zadarskog Borata…

Ovo su samo neki od Ričardovih uradaka koji su mu donijeli slavu: