Google mijenja jednu opciju – više klikova

Store aplikacija je promijenila izgled menija, dodala je redizajniranu stranicu Settings i donijela nekoliko drugih podešavanja korisničkog interfejsa.

Ali čini se da Google testira redizajnirani My apps meni koji će zamijeniti trenutnu stranicu “My apps & games”.

Redizajn preimenuje dio “My apps & games” u “Manage apps & device”. Također ukida Updates, Installed, Library, Share i Beta tabs i sada prikazuje samo 2 taba: Overview and Manage. Na tabu Overview pronaći ćete statistiku Play Protect-a, “All apps up to date” tab, informacije o skladišnom prostoru, opcije za pokretanje offline app sharing i Rating & reviews sekciju.

Mnogi od nas rutinski prelaze u odeljak My apps na brzi pregled ažuriranja aplikacija na čekanju i nedavno ažuriranih aplikacije. Ovo preuređenje dodaje dodatni korak za pristup tim informacijama.

Da biste provjerili da li postoje ažuriranja aplikacija, morati ćete da kliknete na “See details” u tabu All apps up to date. Ovo će vas odvesti do taba “Pending downloads”, koji će prikazati listu aplikacija koje još uvijek niste ažurirali.

Znamo da Google radi na ovom redizajniranju od prošle godine, ali tek sada zapravo počinje da ga objavljuje za neke korisnike.