VIDEO: Kuća serijskog ubice iz filma “Kad jaganjci utihnu” postaje turistička atrakcija

Kuća u kojoj je serijski ubica Bafalo Bil iz filma “Kad jaganjci utihnu” držao svoje žrtve i gdje je sniman veliki broj scena, uskoro bi se mogla otvoriti za iznajmljivanje.

Kuća sagrađena 1910. godine u Periopolisu, predgrađu Pitsburga, ima tri sprata i 213 kvadratnih metara.  Enterijer izgleda isto kao i u psihološkom trileru Džonatana Demea koji je osvojio pet Oskara.  

Nakon što je četvorosobna kuća prodata prije pet godina za oko 195 hiljada dolara, Kris Rouan, produkcijski dizajner, kupio ju je za 290 hiljada dolara. 

Rouan planira da poznato poprište strave pretvori u turističku atrakciju, koju će iznajmljivati posjetiocima, rekao je njegov portparol agenciji AFP. 

Gosti će moći da naprave turu po kući, uključujući i podrum gdje je Džejm Gamb, poznatiji kao Bafalo Bil, zatvarao žene koje je otimao, i gdje su snimane scene iz filma “Kad jaganjci utihnu” iz 1991. godine. đ

Novi vlasnik kuće, sada specijalista u uređenju filmskih setova, planira da rekreira brutalnu radionicu Bafalo Bila, kao i repliku bunara u kom je Gamb držao svoje žrtve. Bunar ne postoji u sadašnjoj kući, te scene su snimane u studiju. 

Autor: Hina