Prodaje se pletena lutkica Bernia Sandersa: Cijena 15.000 $

Fotografija američkog senatora Bernija Sandersa sa inauguracije predsjednika Džozefa Bajdena apsolutni je hit posljednjih dana na internetu, a jedan sretni ponuđač sad može da dobije šivenu lutkicu njegove poze izrađenu u čast popularnom mimu koji je obišao svet.

Jedinstvena lutka na aukciji je na eBay, a prodavačica Tobi King obećava da će sav novac od prodaje proslijediti humanitarnoj organizaciji “Meals on Wheels America”. 

Razgovarala sam s još jednim zanatlijom koji mi je rekao da je Berni upravo prodao neke dukseve i sav prihod donirao organizaciji Meals on Wheels u Vermontu i znala sam da je to ono što želim da uradim sa lutkom koju sam napravila.

Zbog pažnje koju sam izazvala, znala sam da će organizacija dobiti dobru donaciju“, rekla je King. Početna ponuda za ručno izrađenu lutku u subotu iznosila je samo 99 centi, ali do ponedeljka je artikl imao više od 149 ponuda od kojih su neke bile iznad 15.000 dolara. 

Senator Sanders već dugo je jedan od najvećih zagovornika organizacije i nevjerovatno je vidjeti kako njegov neočekivani trenutak nadahnjuje druge da se pridruže borbi za rješavanje gladi i izolacije starijih osoba“, rekla je za CNN Dženi Jang, potpredsjednica za komunikaciju organizacije “Meals on Wheels America”. 

King iz Korpus Kristija u Teksasu lutku je bazirala na svojoj prethodnoj izrađenoj u čast Sandersa, još dok je bio kandidat na izborima. 

Autor: Index.hr

Ostavite komentar