Savršen PR potez: Mačak spašen iz smeća postao zamjenik ministra životne sredine

Kad je radnik ruske fabrike za separaciju otpada spasio mačka od neposredne smrti, nije ni slutio da će se to završiti počasnom titulom i drijemanjem u stolici zvaničnika vlade.

Snimci nadzorne kamere u fabrici u Uljanovsku, gradu oko 700 km jugoistočno od Moskve, pokazali su u ponedeljak kako radnik Mihail Tukaš s pokretne trake skida bijelu plastičnu vreću, siječe je i u njoj otkriva crnobijelog mačka.  “Osjetio sam nešto mekano u vreći“, rekao je za tabloid “Moskovskij Komsomolets” Tukaš, kojem su lokalne vlasti odale priznanje za spašavanje.

Polako sam rasjekao vreću i video dva oka koja su me gledala.” Spašavanje mačka, emitovano na televiziji i na društvenim mrežama, učinilo ga je lokalnom slavnom osobom. 

Mačka je udomilo regionalno ministarstvo za životnu sredinu u Uljanovsku i neslužbeno mu je dodijelilo poziciju zamjenika ministra životne sredine. 

Mačak je bio na ivici smrti. Još malo i stradao bi u uređaju za odvajanje smeća“, navelo je ministarstvo. 

Na fotografijama iz ministarstva vidi se kako mačak drijema u okretnoj stolici u kancelariji ministarke za životnu sredinu Gulnare Rakhmatulina i istražuje svoj novi dom. 

Ministarstvo je objavilo nacionalno takmičenje za odabir imena za mačka, za kojeg su rekli da je utvrđeno da je dobrog zdravlja nakon što ga je veterinar pregledao. 

“Apelujem na vlasnike kućnih ljubimaca: imajte na umu da ste odgovorni za one koje ste usvojili. Ako svog ljubimca ne možete da držite u kući, uvijek ga možete ostaviti u dobrim rukama ili u skloništu“, “, istakla je Rakhmatulina.

Autor: Hina

Ostavite komentar