Putovanje? Može! Vakcina? Može! ali sve pod nadzorom vojske!

Nema vakcinisanja (čipovanja), nema putovanja? Britanski konzervativni (!) zastupnik lobira obvezno vakcinisanje protiv Cov-19 za putovanja i predlaže da vojska nadgleda provođenje vakcinisanja.

Avio kompanije objavile su podatke testiranja CommonPass-a, koje treba ponuditi pouzdani međunarodni standard za dokumentiranje poštivanja putnika sa zdravstvenim propisima Cov-19, kao i nedavni izvještaj Međunarodne organizacije za civilni avio saobračaj (ICAO) u svom zahtjevu za ponovno otvaranje zatvorenih  granica i vraćanja obvezne karantene prilikom dolaska za putnike koji su instalirali aplikaciju.

Britanski konzervativni zastupnik pozvao je vladu da pripremi oružane snage za uvođenje programa masovnog vakcinisanja protiv koronavirusa, koji bi uključivao obvezne potvrde koje omogućavaju ljudima međunarodna putovanja.

Govoreći u Donjem domu u ponedjeljak navečer (9.11.2020.), Tobias Ellwood potvrdio je da je shema masovnog vakcinisanja izazov razmjera i složenosti “slijetanja D-a i Dunkirka”.

Zastupnik za Bournemouth East rekao je parlamentu da bi vakcina mogla stići tek za šest mjeseci i pozvao premijera Borisa Johnsona da koristi oružane snage kako bi nadzirale provedbu  primjene kod britanskog stanovništva.

https://www.rt.com/uk/502054-coronavirus-vaccination-mandatory-travel/

A avio kompanije  prihvaćaju „digitalnog zdravstvenog pasoša“  zbog karantena dok zaustavljanja Cov-19  i dalje uništava avio  industriju.

Tri avio trgovinske grupe pozivaju na usvajanje digitalnih zdravstvenih pasoša poput Svjetskog ekonomskog foruma i CommonPass-a koje podržava Rockefeller, umjesto karantena i zatvaranja granica koje su znatno smanjile njihovu dobit.

https://www.rt.com/news/506441-airlines-health-passport-lockdowns/

Očekuje se kako će se ponuditi pouzdani međunarodni standard  za dokumentiranje poštivanja putnika sa zdravstvenim propisima Cov-19.

“Robustan protokol za testiranje… pokazat će da zračni prevoz nije materijalni uzrok infekcija i otvorit će put uspostavljanju okvira povjerenja između država”, rekao je izvršni direktor Star Alliancea, Jeffrey Goh, u zajedničkoj izjavi koju su objavile tri grupe još 11. septembra. 2020.

CommonPass – jedina aplikacija koja se poimence navodi u izjavi – ima za cilj omogućiti putnicima da zaobiđu obvezno karantensko razdoblje mnogih zemalja potvrđujući da su zdravi prije nego što se ukrcaju u avion, koristeći međunarodno dogovorene mjere testiranja. Kad vakcina protiv novog koronavirusa postane dostupna, aplikacija će također potvrditi da ga je putnik primio. Dolazna putovanja u zemlje kojima su potrebni novi dolasci u karantenu na dvije sedmice smanjila su se gotovo jednako kao i putovanja u zemlje zatvorenih granica, prema statistikama Međunarodnog udruženja avio saobračaja (IATA) prikupljenim između maja i juna 2020.

Čini se da su izvršni direktori avio kompanija polagali nadu u ideju da su svjetski putnici toliko ludi nakon zabrana putovanja koje traju i do 10 mjeseci da će rado preskočiti ovu najnoviju orwellovsku  zamku u zamjenu za priliku da još jednom uzlete u nebo .

“S opsežnim ograničenjima putovanja koja stvaraju veliku nesigurnost za putnike, testiranje može igrati ulogu u omogućavanju sigurnog ponovnog pokretanja putovanja”, rekao je izvršni direktor OneWorlda  Rob Gurney,  u zajedničkoj izjavi, sugerišući da bi:  “…dosljedan, skalabilan i troškovno učinkovit standard  pružio jasnoću i povjerenje putnicima, avio kompanijama i ostalim dionicima. “

CommonPass su u septembrz pokrenuli projekt Commons, Svjetski ekonomski forum i Rockefeller unija u partnerstvu s „350 čelnika javnog i privatnog sektora iz 52 zemlje, prema njihovoj web stranici, koja osim dragocjenog porijekla, pruža malo podataka, osnovana je novcem fondacije Rockefeller. Navedeni cilj projekta je „pomoći u obnovi međunarodne suradnje” dok se zemlje budu kretale prema ponovnom otvaranju svojih granica, nakon pandemije Cov-19. Mnoge su zemlje u potpunosti ili djelomično zatvorene, a međunarodna putovanja svela su se na minimum, dovodeći u pitanje egzistenciju i koštajući svjetsku ekonomiju nevjerojatnih 6,5 milijardi dolara, prema Svjetskom vijeću za putovanja i turizam.

Iako CommonPass ograničava svoj opseg na putovnice i zdravstvene podatke, ideja – povjerljivi međunarodni standard za razmjenu onoga što bi inače bile privatne informacije – jako podsjeća na program WEF-ovog poznatog putničkog digitalnog identiteta koji prethodi Cov-19.

Višenamjenski digitalni ID, KTDI kombinuje CommonPassov zapis  o putovanju  i zdravstvenom stanju s finansijskim podacima, socijalnim odnosima i možda najuznemirujućim informacijama čak i o ponašanju. Iako WEF nije izričito priznao preklapanje CommonPass-a i KTDI-a, priznao je da “trenutno pilotira komponente KTDI koncepta u stvarnom, prekograničnom kontekstu” i “interakciju s međunarodnim organizacijama”, uključujući dva globalna avio standarda tijela.

Provedeno ispitivanje u oktobru 2020.  CommonPass-a  pratilo je dobrovoljce od londonske zračne luke Heathrow do američke zračne luke Newark Liberty. London je također imao  mjesto za testiranje prije polaska koje putnicima koji lete u Hong Kong i Italiju omogućuje brzo testiranje Cov-19 prije prijave.

Međutim, pokazalo se da su brzi dijagnostički testovi još manje precizni od PCR-a “zlatnog standarda” testa, za koji su stručnjaci priznali da je previše osjetljiv da bi se pravilno razlikovali  asimptomatski slučajevi koji mogu proširiti virus i osobe koje nisu ni simptomatske ni zarazne.

Još početkom aprila pisali smo početku svega ovoga, no tada smo bili izvrgnuta napadu vrlog  orwellovskog  „ministarstva istine“, Faktografa, poslušnika financijera  Soroš-Gates-Rockefeller-a.

Gdje je sad istina?

Zašto je naša komšijska Hrvatska „laboratorijski miš“  za svijet i EU, tzv. elitu?

Nema dugo, mogli smo pročitati  u 24SATA. Izjavio Capak, ekspert: „Počet ćemo cijepiti među prvima u svijetu!“

https://www.24sata.hr/news/capak-cjepivo-smo-osigurali-za-vise-od-50-posto-stanovnistva-727620

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/u-hrvatsku-stize-4-6-milijuna-doza-cjepiva-protiv-koronavirusa-zna-se-lista-prioriteta-i-tko-ce-se-prvi-cijepiti-poznate-i-cijene-1056834

Logično