Like u mraku iza orgulja: Natalia osigurala svoje mjesto u raju!

Atraktivna fotografija Natalije Garibotto privukla je brojne lajkove, no sigurno se nije nadala likeu Svete Stolice.

Ako otvorite profil na Instagramu brazilskog modela Natalije Garibotto, koja skoro 40 hiljada svojih fanova često uveseljava atraktivnim i izazovnim fotografijama na kojima pozira oskudno odjevena, primijetit ćete mnoge komentare kako su na tom profilu završili zbog – Pape. Naime, u Vatikanu je nastao skandal nakon što je otkriveno da je, među brojnim lajkovima fotografije na kojoj Garibotto pozira u golišavom izdanju kao školarka s halterima i mini haljinom koja ne prekriva ništa, bio i onaj službenog profila Svete Stolice.

Papu na Instagramu prati gotovo 7,5 milijuna korisnika te je dio njih ostao šokiran nakon što su se u medijima pojavile informacije o likeu provokativne fotografije. Mediji su odmah zatražili objašnjenje od Vatikana, no nisu ga dobili, a zanimljivo je kako je i Vatikan zatražio objašnjenje od Instagrama te su poručili javnosti kako papa sigurno nije likea tu fotografiju.

Obzirom na to da njegovim računom upravlja više osoba, sada traje proces potrage za krivcem koji je, namjerno ili slučajno, doveo papu Franju u neugodnu situaciju. No mnogi ipak ne zamjeraju što je Papa, tj. njegov profil na Instagramu dao palac gore za fotografiju Garibotto pa ispod fotografija na njezinu profilu možemo pročitati i poruke podrške Papi poput: To je moj papapapa zna kako živjeti itd.

x

Papa Franjo rijetko sam objavljuje sadržaj na Instagramu te, kako je to komentirao Robert Mickens, urednik katoličkih novina i portala La Croix, on “nije poput Donalda Trumpa” koji cijeli dan provodi za svojim telefonom i kompjuterom objavljujući tvitove. Ipak on prije objave mora odobriti sadržaj, no odobrava samo sadržaj, a ne i lajkove jer teško da bi odobrio palac gore za fotografiju Natalije Garibotto.

Iz kompanije koja upravlja karijerom Natalije Garibotto našalili su se kako su primili službeni Papin blagoslov, dok je manekenka komentirala kako je sada sigurna da će ići u raj.

Izvor: BBC