Facebook ipak pristrasan: Biršemo Trumpove reklame!

Facebook je u četvrtak saopštio da će ukloniti određene reklame i oglase iz kampanje Donalda Trampa, za koje se smatra da izazivaju zabludu u vezi sa zvaničnim popisom za izbore. Sve ovo dolazi nakon optužbi na račun Facebooka da je omogućio Trampovoj kampanji da prikazuje oglase na njihovoj platformi gdje se od ljudi traži da odmah odgovore na popis kongresnih okruga.

Facebook je ipak popustio pred optužbama da pomaže Trampu u njegovoj kampanji za predsjedničke izbore. Obrisali su neke od njegovih reklame koje izazivaju zabludu kod potencijalnih glasača, kako bi se spriječilo dovođenje glasača u nepovoljan položaj. Naime, problem je nastao pri pozivanju “domoljuba” da reaguju na popis stanovništva.

Ova spomenuta anketa također sadrži i pitanja o imenu, kontaktu, godinama, tako da je sve jasno kuda to vodi. Ostaje da se vidi kako će se odvijati popis ove godine, i kako će narod SAD-a reagovati. Kompanija Facebook je također prošle sedmice objavila da će otkazati svoju F8 konferenciju, zbog zabrinutosti od širenja Korona virusa.

Izvor: CNN

Ostavite komentar