Soroš otvoreno protiv Zuckerberga: “Napusti Facebook jer pomažeš Trumpu!”

Džordž Soroš, milijarderski finansijer, poziva šefove Facebook-a Marka Zuckerberga i Šeril Sandberg da napuste Facebook. Ova reakcija izazvana je odlukom izvršnih direktora ove kompanije da odbiju brisanje političkih oglasa, i da će tako pomoći u ponovnom izboru Donalda Trampa za predsjednika.

Zakerberg i Donald Tramp

Soroš u svom pismu FT-u napominje i da je Zuckerberg na neki način angažovan i ima dogovor o uzajamnoj pomoći sa Donaldom Trampom kome će pomoći da ponovo bude izabran za predsjednika. On dalje kaže da ne treba Facebook da čeka vladine uredbe o političkom oglašavanju, već da odmah ukinu takvu praksu. Na kraju je još jednom napomenuo kako Mark Zuckerberg i Šeril Sandberg treba da daju otkaze i odu iz kompanije, i da je to jedini normalan slijed okolnosti.

Facebook protiv Soroša

U novembru 2018. godine, kompanija Facebook priznala je da je angažovala PR firmu koja će protiv njihovog ljutog kritičara Džordža Soroša voditi kampanju u javnosti. Tako se do danas nastavlja neprijateljstvo između njih i česte kritike. Činjenica je da Facebook shvata uticaj takvih optužbi, pogotovo jer dolaze od nekoga ko je izuzetno uticajan u svijetu, i da mora da poradi na tome.

Mark Zuckerberg je na drugoj strani zauzet pregovorima sa Evropskom komisijom, sa kojom ove sedmice ima sastanke. Potrebno je da se poslovanje kompanije Facebook uskladi sa evropskom regulativom o privatnosti korisnika, oglašavanju i još mnogo toga, kao i da je potrebno suočavanje sa mnogim izazovima koji nailaze, a tiču se isključivo korisnika.

Izvor: BBC

Ostavite komentar