Facebook zbog virusa otkazao konferenciju sa 4000 zvanica

Konferencija koja je bila planirana za javnost, i na kojoj je trebalo da prisustvuje preko 4.000 zvanica, otkazana je zbog Korona virusa koji je do sada ugrozio preko 60.000 ljudi. Ona je trebalo da bude održana u martu u centru Moscone, u San Francisku.

Otkazan i MWC Barselona 2020

Portparol Facebook-a je za portal The Verge izjavio da je njihov prioritet “zdravlje i bezbjednost timova, pa je u skladu sa tim, globalni samit o marketingu ove godine otkazan zbog Korona virusa“. Ove sedmice je još i MWC Barselona sajam otkazan, iz istih razloga.

I mnoge druge kompanije su uvidjele koliko je Korona virus opasan za masovna okupljanja ljudi, pa je tako i prisustvo na najvećem kongresu mobilne telefonije svoje prisustvo prethodnih dana i sedmica otkazao Amazon, Facebook, Intel, LG, Sony i Nvidia.

Do sada je umrlo preko 1.650 ljudi, a zaraženo preko 69.000 ljudi. Ovo je posle SARS-a najveća epidemija koja je zadesila svijet u posljednjih 20 godina, tako da su mnoge svjetske kompanije spremne da učestvuju u suzbijanju virusa, tako što otkazuju masovna okupljanja i zatvaraju fabrike u kriznim momentima.

Izvor: The Verge