Imate neku zanimaciju ili hobi: Facebook ima iznenađenje za vas

Kompanija Facebook je objavila novu aplikaciju, koja za sada djeluje kao konkurencija već poznatom i uspješnom Pinterestu. Iz Facebook-a su još prošle godine najavili da će jedan tim raditi na eksperimentalnom kreiranju novih aplikacija izvan glavnih brendova kompanije.

Pinterest za hobiste

Kako je prenio The Information portal, nova aplikacija iz Facebook-a djeluje grozno. Nazvana je Hobbi, namijenjena je za dijeljenje fotografija, i u kojoj možete snimiti i organizovati svoj kreativni proces. Tu spadaju kuhanje, pečenje, umjetnost, zanati, fitnes, uređenje doma i još mnogo toga. Ovo su samo neke od ideja koje su navedene na zvaničnoj stranici aplikacije na App Store-u.

Ideja je da ovu aplikaciju koriste svi oni koji imaju određene hobije i htjeli bi da svoje načine rada podijele sa drugima, i kako bi drugi ljudi pratili njihov napredak tokom vremena. Još uvijek ne postoji mogućnost dijenja sadržaja na društvenim mrežama, ali nudi mogućnost kreiranja video snimaka projekata nakon što su oni gotovi.

Hobbi aplikacija prvo je puštena u prodavnicama u KolumbijiBelgijiŠpaniji i Ukrajini, ali se od četvrtka navečer može preuzeti i u Americi. Kompatibilna je sa iPhone-om, iPad-om i iPod touch uređajima počevši od iOS 11 i novijim. Još uvijek nije definisano kako bi ova aplikacija mogu da upotpuni portfolio koji Facebook već ima, ali s obzirom na dosadašnje neuspjehe, moguće je da će i ova otići u zaborav ako se ne proslavi dovoljno.

Izvor: The Verge

Posted in PR