Facebook Messenger Kids: Nove opcije za roditelje

Facebook je nedavno unaprijedio Messenger Kids sa nekoliko novih opcija, zahvaljujući kojima roditelji mogu da vide i kontrolišu načine na koje njihova djeca koriste ovu aplikaciju za razmjenjivanje poruka.

Roditelji novim opcijama mogu da pristupe preko Parent Dashboard koja se nalazi u glavnoj Facebook aplikaciji, da bi nakon toga dobili uvid u još više detalja o osobama sa kojima njihova djeca komuniciraju, o tome da li je bilo video poziva, kao i uvid u sve kontakte koje su djeca ranije blokirala. Pored toga će moći da vide i fotografije koje su se razmjenjivale u okviru aplikacije, a sa opcijom da prijave i uklone one koje smatraju neprikladnim, te da djecu izloguju kad god pomisle da je to neophodno.

Messenger Kids se suočio sa brojnim problemima od kada je lansiran u decembru 2017. godine, budući da su brojni eksperti, ali i roditelji, smatrali da ovakav proizvod nije prikladan za djecu, a zbog grešaka poput one koja je djeci omogućavala da komuniciraju i sa kontaktima koje staratelji nisu prethodno odobrili.

Izvor: The Verge

Ostavite komentar