Vrlo unosna laž za političare i aktiviste: Naučnici dokazali da CO2 ima slab učinak na klimu

U posljednjih nekoliko godina, više od 50 radova dodano je zbirci naučnih studija koja opovrgavaju primarnu tvrdnju aktivista, protiv klimatskih promjena, koji tvrde kako CO2 uzrokuje globalno zagrijavanje.

Radovi postavljeni na internetskoj stranici NoTricksZone, kojih sada ima 106, otkrivaju da CO2 ima najmanji učinak na klimu.

Riječi poput “zanemariv” koriste se za opisivanje uticaja CO2 na klimu.

U radu iz 2019., npr, uočeno je da se „pojačavanje efekta stakleničkih plinova u atmosferi, zbog povećanja atmosferskih stakleničkih plinova, često smatra odgovornim za globalno zagrijavanje“.

No, analiza Costasa Varotsosa i M.N. Efstathiou s Nacionalnog i Kapodistrijskog sveučilišta u Atini “nije pokazala dosljedno zagrijavanje s postupnim porastom (CO2) u niskim do visokim širinama na obje hemisfere, kao što bi trebalo biti iz teorije globalnog zagrijavanja.”

“Na temelju tih rezultata i imajući u vidu da je klimatski sistem složen s postojećim nesigurnostima u klimatskim predviđanjima, nije moguće pouzdano podržati pogled na prisutnost globalnog zagrijavanja u smislu pojačanog efekta staklenika zbog ljudskih aktivnosti”, pišu istraživači.

WND je u izvijestio znanstvenika, koji se gotovo 25 godina specijalizirao za nenormalne vremenske i klimatske promjene, i objavio knjigu u kojoj objašnjava zašto vjeruje da su podaci na kojima se temelji nauka o globalnom zagrijavanju nepouzdani.

MOTOTAKA NAKAMURA

Mototaka Nakamura, koji je magistrirao na MIT-u, radio je u prestižnim institucijama kao što su MIT, Georgia Institute of Technology, NASA, Laboratorija za mlazni pogon, Kalifornijski tehnološki institut i Sveučilište Duke, izvijestila je web stranica Electroverse.

U svojoj knjizi “Hipoteza globalnog zagrijavanja je nedokazana hipoteza”, Nakamura je objasnio zašto se prosječne globalne temperature prije 1980. godine temelje na “nepouzdanim podacima”.

“Prije nego što je 1980. godine počelo puno promatranje površine planeta putem satelita, samo su u malom dijelu Zemlje mjerene temperature s tek određenom količinom točnosti i učestalosti”, kaže on. “Širom svijeta, samo Sjeverna Amerika i Zapadna Europa imaju pouzdane podatke o temperaturi iz 19. stoljeća.”

Grupa od 500 naučnika i profesionalaca iz područja klimatskih nauka napisala je pismo Ujedinjenim narodima u kojem tvrdi da ne postoji klimatska kriza i da je trošenje trilijuna na to pitanje “okrutno i nepristojno”.

Pozvali su Sjedinjene Države da “slijede klimatsku politiku koja se temelji na zdravoj nauci, realnoj ekonomiji i istinskoj zabrinutosti za one koji su oštećeni grupnim, ali nepotrebnim pokušajima ublažavanja”.

ISPITIVANJE “KOJE SE SMATRA HEREZOM”

Electroverse je napomenuo da je današnja nauka o globalnom zagrijavanju izgrađena na radu nekolicine klimatskih modelara koji tvrde da su pokazali da su emisije CO2, nastale ljudskim djelovanjem, uzrok nedavnog rasta temperatura “i jednostavno su projicirali to zagrijavanje naprijed”.

“Nakon toga je svaki istraživač klime uzeo rezultate ovih originalnih modela kao zadane, a mi smo čak i sada u fazi gdje se samo testiranje njihove ispravnosti smatra herezom.”

Richard Lindzen, profesor atmosferskih znanosti na MIT-u koji je objavio više od 200 znanstvenih radova, kaže u videu koji je priredio PragerU “čini se da što su manje klimatske promjene, sve su glasniji i klimatski alarmi.”

Istaknuo je da je Međunarodni panel Ujedinjenih naroda za klimatske promjene (IPCC) u svom radu iz 2007. godine priznao da “dugoročno predviđanje budućih klimatskih promjena nije moguće”.

Istina je, rekao je profesor, da se znanstvenici i “skeptici” koji se bave klimatskim promjenama u naučnoj zajednici slažu da se klima uvijek mijenja.

Pa, zašto je toliko ljudi panično pogođeno, uključujući i neke koji upozoravaju da je svijetu preostalo samo 12 godina da se spasi?

Ukazuje na političare, aktiviste i medije.

“Globalno zagrijavanje pruža im, više nego bilo koji drugi problem, ono što oni najviše žele”, rekao je.

Za političare su to moć i novac. Za aktiviste, to je novac za njihove organizacije i “potvrda njihove skoro religiozne predanosti ideji da je čovjek destruktivna sila koja djeluje na prirodu”.

Izvor :