Ovo su male tajne velikih majstora: Evo kako da povećate broj likeova na Instagramu

Ako koristite Instagram, nije loše da znate neke sitne trikove koji će vam pomoći da dobijete još više lajkova na fotografijama koje objavljujete.

Istraživači sa Univerziteta Rouan u Nju Džersiju otkrili su da filteri u objavljenim selfi fotografijama mogu da smanje broj lajkova.

“Broj lajkova je bio manji za selfije objavljene sa filterima poput stikera ili prekomerne upotrebe filtera u boji, u poređenju sa selfijima bez takvih filtera”, objasnila je doktorica Sejon Hong, koja je vodila istraživanje.

Sa druge strane, objavljivanje fotografija gdje ste na poslu ili se bavite nekim hobijem može vam pomoći u tome da dobijete veći broj lajkova.

“Takođe, selfiji koji pružaju dodatne informacije o pojedincima u obliku socijalnih znakova, kao što su profesionalni identitet ili socijalni status, mogu se shvatiti kao jaka namjera za interakciju sa drugim korisnicima“, dodala je ona.

U studiji su istraživači analizirali 1.873 selfija. Obraćali su pažnju na broj lajkova, da li su korišteni filteri i šta se na fotografijama nalazi, prenosi Mirror.