Sve može biti umjetnost, tastatura čak i više od toga

Jedna od najzanimljivijih prednosti mehaničkih tastatura to što tasteri mogu da se mijenjaju, i prilagođavaju ukusima i idejama proizvođača, ali i korisnika. Upravo tom idejom se vodi i Tiny, umjetnica koji tasterima prilazi sa umjetničke pozicije, te planira da zainteresovanima u budućnosti ponudi zanimljiva rješenja.

Njena umjetnička rešenja od obične tastature prave nešto što je uzbudljivije, a zahvaljujući tasterima koji imaju različite oblike – od bebe Yode do hamburgera. Tako korisnik umjesto escape tastera može da dobije upravo hamburger, a umjesto F-tipki različite junake iz animiranih filmova. Tiny je modifikovanje tastatura započela kao hobi, a razmišlja o tome da ga pretvori i u posao, budući da je primijetila da ovom oblašću vladaju uglavnom muškarci, pa su modifikovani tasteri obično u obliku raketa i robota, lobanja i zombija.

View this post on Instagram

i put my fries in yellow hearts 🍟💛

A post shared by tiny (@tinymakesthings) on

Tiny još uvijek nije počela sa prodajom svojih proizvoda, dijelom zbog toga što ne bi mogla da proizvede dovoljno tastera za sve zainteresovane, a dijelom i zbog toga što prodaja modifikovanih tastera nije siguran posao, pa broj narudžbi obično nije proporcionalan broju lajkova na društvenim mrežama.

Izvor: The Verge