Cohen dao definiciju ideološkog imperijalizma : šest neizabranih individualaca u Silicijskoj dolini nameću svoje stavove ostatku svijeta, ne odgovaraju ni jednoj vladi i ponašaju se kao da su iznad zakona !

Ovo nije prvi put da se Cohen dotakao Zuckerberga i njegove društvene mreže. Još je u studenom bio prilično oštar u kritici optuživši Facebook da potiče širenje govora mržnje i teorija zavjere.

Britanski glumac i komičar Sacha Baron Cohen najpoznatiji je po svojim ulogama Borata i Ali G-ja, no ovog puta u medije nije dospio zbog neke uloge.

Naime, prilikom dodjele nagrada na nedavno održanom Zlatnom Globusu u Los Angelesu, Cohen je iskoristio priliku i “bocnuo” šefa Facebooka Marka Zuckerberga.

Najavljujući satiru o nacističkoj Njemačkoj kroz oči 10-godišnjeg dječaka, koja je bila nominirana za dva Zlatna Globusa, Cohen je sve iznenadio.

Junak sljedećeg filma je naivno dijete koje širi nacisitčku propagandu i ima samo zamišljene prijatelje. Njegovo ime je Mark Zuckerberg, rekao je Cohen te nastavio: Žao mi je, ovo je stari uvod u “Društvenu mrežu”.

No, ovo nije prvi put da se Cohen dotaknuo Zuckerberga i njegove društvene mreže. Još je u studenom bio prilično oštar u kritici optuživši Facebook da potiče širenje govora mržnje i teorija zavjere.

Tijekom 25-minutnog govora na Anti-Defamation League, Cohen se osim Zuckerberga dotaknuo i ostalih članova “silicijske šestorke” – Sundara Pichaija, Larryja Pagea, Sregeja Brina, Susan Wojcicki te Jacka Dorseya.

Tada je Cohen istaknuo kako “brinu više za cijenu svojih dionica nego za zaštitu demokracije”.

To je ideološki imperijalizam – šest neizabranih individualaca u Silicijskoj dolini nameću svoje stavove ostatku svijeta, ne odgovaraju ni jednoj vladi i ponašaju se kao da su iznad zakona. Izgleda kao da živimo u Rimskom carstvu, a Mark Zuckerberg je Cezar. To bi barem objasnilo njegovu frizuru, rekao je Cohen.

https://zimo.dnevnik.hr/