MMF preporučuje : Ukinite keš i utonite u potpunu slobodu … i kontrolu …

Svjetske elite žele uspostaviti potpunu kontrolu nad finansijskim tokovima stvaranjem “bezgotovinskog društva”, piše Contra Magazin. Zbog toga banke i platni sustavi čine sve kako bi obeshrabrili ljude da koriste papirni novac. Tako će budućnosti će biti dovoljan jedan „klik“ da se osobi oduzmu sredstva za život, upozorava autor članka Marco Maier.

Svjetske elite mrze novac, piše Contra Magazin. I nije slučajno što je Međunarodni monetarni fond nedavno dao „preporuke“ središnjim bankama i vladama o tome kako obeshrabriti ljude da koriste papirni novac.

Kao jedna od metoda predlaže se ukidanje novčanica visokih apoena, kaže autor članka Marco Maier.

Svijet već kreće u tom smjeru, u Europi i drugim razvijenim zemljama. MMF također savjetuje uvođenje gornje granice za dizanje gotovine. Uz sve to, predviđa se i uvođenje naknada za podizanje papirnog novca na bankomatima, kao i za polaganje istog na račun.

Također raspravlja o mogućnosti amortizacije gotovinske valute u odnosu na digitalnu, kada će kupac za robu morati doplatiti ako koristi novčanice, dok je ranije bio slučaj da na gotovinsko plaćanje dobivate popust. S vremenom će se te razlike u vrijednosti samo povećavati.

Rezultat toga je stvaranje “bezgotovinskog društva” u kojem će financijske kompanije imati potpunu kontrolu nad novcem ljudi, upozorava Contra Magazin.

„Jedan klik bit će dovoljan da se osobi oduzmu sva sredstva za život. To je posebno opasno za članove opozicije i borce protiv sistema, kojima bi se bankovni računi i računi u platnim sustavima bez problema mogli blokirati pod bilo kojim izgovorom“, upozorava Maier.

Contra Magazin