Instagram uvodi nova pravila koja će se morati poštovati !

Instagram će zahtijevati od svojih novih članova da pri registraciji obavezno unesu datum rođenja, jer planira da uvede više sadržaja koji su prilagođeni određenim starosnim grupama.

Ova društvena mreža za dijeljenje fotografija već zahtjeva da korisnici imaju najmanje 13 godina da bi kreirali nalog. Traženje datuma rođenja pomoglo bi kompaniji kod oglašavanja oglasa određenih proizvoda koji nisu namijenjeni djeci. Te informacije pomoći će Instagramu da zaustavi prikazivanje reklama za kockanje, alkohol i proizvode za kontrolu rađanja.

Međutim, iz Instagrama su rekli da oglašavanje ne stoji iza promjene, a naveli su i to da će u narednim sedmicama ohrabriti mlade korisnike da prilagode postavke privatnosti.

“Traženje ovih podataka pomoći će u sprečavanju djece da se pridruže Instagramu, pomoći će da mladi budu sigurniji i omogućiti opšte bogatije sadržaje koji su prilagođeni određenim starosnim grupama”, objavila je kompanija na svom blogu.

Razumijevanje starosne grupe poprilično je važno za posao koji rade, saopštili su, i to ne samo da bi stvorili iskustva primjerena uzrastu, već i da bi ispunili dugogodišnje pravilo da ne dopuštaju pristup djeci.

Ostavite komentar