Instagram vam od sada pomaže da prestanete pratiti one s kojima nemate interakciju, a evo i kako !

Koristite li Instagram svakodnevno, velika je mogućnosti da pratite profile stotina ili hiljada drugih korisnika. Instagram vam sad želi pomoći da bolje organizujete svoj profil i koga da više ne pratiti.

U nedavnoj objavi na svojem profilu na Twitteru programerka Jane Manchung Wong iz Hong Konga, koja istražuje skrivene opcije aplikacija i njihove sigurnosne propuste, otkrila je da Instagram testira novu opciju koja će olakšati korisnicima te društvene mreže kako da lakše odaberu koje profile više ne žele pratiti.

Testiranje opcije bazira se na tome s kojim profilima korisnici Instagrama imaju najmanje interakcije u posljednjih 90 dana, a inače ih “prate”.

Algoritam koji šalje obavijesti na vaš zid na Instagramu inače pri vrhu pokazuje profile korisnika s kojima imate najčešću interakciju. Navedeni algoritam na osnovu te interakcije zaključuje koji su vam profili najdraži na toj društvenoj mreži i koje najviše volite pratiti.

Iako to ne znači da profile koje ne pratite često ili ih pratite vrlo rijetko zapravo ne želite više gledati, možda je dobar povod da počistite svoju listu profila na Instagramu koje aktivno pratite.

Kad će se ova opcija tačno pojaviti na Instagramu, nije poznato, osim da se trenutno testira, no mogla bi biti korisna svima kojima se lista profila koje prate, da tako kažemo, otela kontroli i treba je malo olakšati.

Izvor: Ubergizmo