Dalmacijom šeta bik koji je tri puta izbjegao klanje : Vlasnik odlučio da će Đeri ipak biti pošteđen !

Bik Džeri koji danima bježi po Dalmaciji, sinoć je opet izbjegao hvatanje.

Kako je rekao njegov vlasnik Petar Skejo, bika su sinoć uspjeli da stave u štalu, ali je Džeri odlučio da ponovo pobjegne na obližnje brdo. On je prethodno pobjegao i iz klanice, a u hvatanju su učestvovali i policija i lovci. “U pola noći su ga stavili u zamku, ali nisu ga fizički uhvatili.

Ušao je u štalu, ali je uspeo da se opet izmigolji i sad mu se opet gubi trag. Otišao je gore na sjever u Rudinama. Prije je bježao zapadno, a sad je otišao gore, na više brdo“, priča vlasnik bika Skejo za 24sata. 

Dodao je da će se Džerija, kad je već tako uporan, poštedjeti smrti. “Zaslužio je da izbjegne smrt pa ćemo ga vjerovatno poštedjeti“,rekao je Skejo. 

U petak je u popodnevnim satima u Kaštel Starom pobjegao bik jer mu se “nije svidjeo” boravak u klanici. Splitska policija je preko vikenda upozoravala građane koji ugledaju bika da se ne približavaju nego da odmah zovu policiju.

U subotu je i dalje trajala potraga, a znalo se jedino da je pobjegao u smjeru šume iznad naseljenog dijela Rudina. U potragu je bila uključena policija, lovačko udruženje iz Kaštela i radnici veterinarske stanice. 

Bik je pobjegao iz boksa u kojem se i prije njega držala stoka predviđena za klanje. “Bik od 650 kilograma nema ime, samo veterinarsku markicu, ali nekako bi mu baš pristajao nadimak Džeri“, kazao je Skejo i dodao da životinja nije mislila mirno da dočeka smrt.

Uspela je da se probije iz boksa i u trku da istrči na slobodu.

Autor: 24sata.hr