Samsung riješio problem : Galaxy S10 i Note 10 ponovo sigurni za one koji vole švrljati …

Samsung je riješio problem sa prepoznavanjem otiska prsta, koji se javio na premijum modelima Galaxy S10 i Note 10.

Južnokorejska kompanija je objavila “zakrpu” koja onemogućava otključavanje tih uređaja bilo čijim otiskom prsta, za šta je kao razlog navedena upotreba “jeftine zaštite” za ekran.

Slučaj je dosieo u javnosti kada se jedna Britanka, vlasnica Samsunga Galaxy S10, požalila da njen muž može da otključa njen telefon svojim otiskom prsta.

Nakon pisanja lista The Sun o tom slučaju, Samsung je priznao postojanje propusta, i najavio softversku zakrpu koja bi trebalo da ga otkloni.

Kako navodi sajt Android Central, patch je za sada dostupan samo za modele S10 i Note 10 i to za njihove korisnike u Južnoj Koreji, ali bi uskoro trebalo da stigne i do uređaja u drugim zemljama.

Samsung je prethodno upozorio korisnike da određene zaštite ekrana mogu da dovedu do problema sa funkcionisanjem čitača otiska prsta. U pitanju su zaštitne folije koje nisu “fabrički” postavljenje, kao i one koje su oštećene ili prljave.

Iz te kompanije su, kao privremeno rešenje, korisnicima savjetoavli da ne koriste zaštitne folije za ekran ili da se, do izlaska zakrpe, oslone na druge načine zaštite.