Predsjednik Salvadora u UN: Prvo selfie pa govor

Pred početak svog prvog obraćanja pred Generalnom skupštinom UN, predsjednik Salvadora Najib Bukele (38) zatražio je od publike da sačeka sekundu kako bi, na iznenađenje mnogih, izvadio svoj mobilni telefon i napravio selfi.

“Vjerujte mi, mnogo više ljudi će vidjeti ovaj selfi nego što će čuti ovaj govor”, rekao je Bukele uoči govora, pozvavši Ujedinjene nacije da uhvate korak s vremenom i svjetske lidere da se više povežu s mladima svojih zemalja. 

Bivši gradonačelnik grada San Salvadora, često koristi društvene mreže. On je u govoru svoju pobjedu na izborima pripisao ovladavanju platformama kao što je Fejsbuk lajv, dodajući da njegovi politički suparnici ne shvataju potpuno značaj društvenih mreža. 

Njegovom obraćanju u UN prisustvovale su i supruga i kćerka. Bukele je nakon obraćanja postavio fotografiju na Tviter gdje je za manje od sat vremena dobila više od 7.000 lajkova. “Možda, za nekoliko godina, hiljade nas neće morati da putuje u Njujork kako bi se sastali u ovoj zgradi”, rekao je Bukele, komentarišući svoj selfi.

Autor: Tanjug