Sve sami botovi: Najpraćeniji profili na društvenim mrežama imaju više lažnih pratilaca nego pravih

Institut za moderni muzički performans iz Velike Britanije analizirao je profile poznatih ličnosti, kako bi utvrdio ko ima najviše lažnih pratilaca, odnosno botova.

Na prvom mjestu našla se američka TV voditeljica i komičarka Elen Dedženeris, koju prati 74,4 miliona ljudi, od čega je čak 58 posto lažnih naloga.

Na drugom mjestu je pjevačica i glumica Kejti Peri sa 53 posto lažnih pratilaca. Iza nje je reality zvijezda Kortni Kardašijan, koja ima ukupno 80 miliona pratilaca, od čega je skoro polovina, 49 posto, lažnih.

Isti procenat botova ima i pjevačica Tejlor Svift, čija je ukupna brojka 119 miliona pratilaca. Iza nje su korejski superstarovi BTS, koje prati 19 miliona pratilaca, od kojih su gotovo 49 posto lažnih.

Slijede zvijezda Bolivuda Dipika Padukone (48 odsto), Majli Sajrus (47 posto), Arijana Grande i Prijanka Čopra (po 46 posto). Na 10. mjestu je Kajli Džener sa 45 posto.

Od ostalih Kardašijan-Džener sestara, Kloi i Kim imaju 44 posto lažnih pratilaca, Kendal Džener 33, a najmanje, 31 posto, trenutno ima najuspješnija sestra, Kajli Džener.