EU potiče jahanje : Otvorili jahačku stazu od Vojvodine do Hercegovine

Jahačka staza koja se proteže od Vojvodine do Hercegovine duga 500 kilometara otvorena je danas u Subotici, saopštio je Savjet za regionalnu saradnju (RCC).
jahanje
Najnovija turistička atrakcija Zapadnog Balkana obuhvatati će 52 domaćinstva i konjička kluba, od Vojvodine na sjeveru do Hercegovine na jugu, koji će na taj način postati dio lanca regionalnog turizma.
“Konjički turizam jedan je od najpopularniji oblika avanturističkog turizma, a na Jugoistočnu Evropu se proširio osamdesetih godina, međutim do sada nije imao regionalnu dimenziju na Zapadnom Balkanu”, rekla je Snježana Derviškadić, vođa projektnog tima za razvoj i promociju turizma pri RCC.
Na stazi će tokom dana biti organizovana konjička avantura kroz prirodu, dok će večeri biti za odmor i upoznavanje sa lokalnom kulturom i načinom života.
“Nadamo se da će ova regionalna ruta doprinijeti ne samo dovođenju većeg broja turista u region već i da će pomoći popularizaciji jahanja na Zapadnom Balkanu”, rekla je Izabel Lanji Hnis, predsjednica Fonda turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.
Stazu je osmislio Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić, a finansira Evropska unija.
Autor: Beta