Zamijenio ga komičar ali njemu nije do šale : Ukrajinski predsjednik sa sobom odnio opremu sa obavještajnim podacima

Manje od dvije sednuce od dolaska na vlasti, saradnici novog predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog otkrili su da je njegov prethodnik Petro Porošenko oštetio ključnu kompjutersku opremu u sali za sastanke kad je napustio funkciju.

Oleg Petrasiuk/Courtesy
Oleg Petrasiuk/Courtesy
Novi predsjednik Savjeta za nacionlnu bezbjednost i odbranu Oleksandar Daniljuk izjavio je da je nestala oprema iz prostorije gdje predsjednik drži hitne sastanke o nacionalnoj bezbjednosti.
Daniljuk je na Fejsbuku postavio video snimak u kojem se prikazuje prazna prostorija sa kablovima koji vire iz zidova, a koji su ranije bili povezani za kompjuterske monitore. On smatra da su saradnici bivšeg predsjednika uklonili servere za povjerljivim informacijama.
Portparol Porošenka Svjatoslav Cegolko izjavio je da su svi povjerljivi podaci u serverima ukrajinske obavještajne službe i drugih bezbjednosnih agencija a ne u servirama prostorije za hitne sastanke.
Cegolko je rekao da je Porošenko od sopstvenog novca iznajmio opremu koja se nalazila u prostoriji za hitne sastanke i da je to moralo da bude vraćeno.
Njegova izjava je izazvala burne reakcije Ukrajinaca na društvenim mrežama koji su se zapitali kako zemlja može da se bori protiv proruskih pobunjenika na istoku oslanjajući se na iznajmljenu kompjutersku opremu.
Autor: Beta