Znate li šta je “mosting”?

Era upoznavanja na internetu donosi brojne trendove koji za žrtve mogu biti veoma bolni.

raski_pxb

Fenomen, poznat kao “mosting”, neočekivano pogađa žrtve i zbog toga ga je posebno teško prebroditi. Riječ je o kombinaciji dva poznata pojma “love – bombing” (zasipanje ljubavlju) i “ghosting” (potencijalni partner iznenada nestaje bez traga).
“Mosting” je fenomen kod koga veza u početku liči na bajku. Partner najprije nagovještava da je druga osoba da koja je jedina prava, a zatim bez upozorenja prekida vezu, objašnjava “Hafington post” novi trend.
“Ghosting” je sastavni dio “mostinga”, a znači da partner u određenom trenutku postaje nedostupan. Čak i ako nije bilo nagovještaja raskida, partner prestaje da se javlja i ne odgovara na poruke. S druge strane, “love bombing” je trend u kome partner zasipa određenu osobu dokazima ljubavi, kako bi je kontrolisao i vezao za sebe. Ovaj trend obično primjenjuju narcisoidne ličnosti, kojima je potrebno mnogo pažnje i divljenja.
Karakteri koji praktikuju “mosting” često su neodlučni pa nestaju nakon što su žrtvu obasuli dokazima ljubavi.
“Mnogi muškarci ga primjenjuju kako bi relativno lako došli do seksa”, objašnjava za “Hafington post” Nik Notas, trener za upoznavanje.
Poslednja poruka takvih muškaraca ili žena često stvara utisak da ste našli osobu svog života. Žrtva, naravno, ne očekuje raskid i duboko pati kada partner iznenada nestane bez traga.
Autor: Blic