VIDEO: Najveći kruzer na svetu započeo svoje putovanje

Nakon tri godine gradnje, najveći kruzer na svetu, čiji je kapacitet devet hiljada ljudi, isplovio je iz Barselone, u Španiji i krenuo na svoje prvo putovanje Mediteranom.

kruzer_najveci (1)

Kruzer “Simfonija mora” ne nosi samo titulu najvećeg na svijetu, nego posjeduje i najviši tobogan na moru, najbrži internet na moru, više umjetničkih dijela nego što Luvr ima slika.
Kruzer je nešto duži od 362 metra, a posjeduje čak 22 restorana, 24 bazena i 2.759 kabina.
Osam od deset najvećih brodova na svetu pripada kompaniji Rojal Karibian, ali ovaj zaista pomjera granice. Na kruzeru se ne osjećate kao da ste u gužvi, jer ima 18 paluba. On je kao zgrada. Postoje 24 lifta i sedam različitih dijelova kruzera, tako da se putnici prirodno podjele, bilo da se radi o “zelenom” Central Parku ili vodenom parku“, prenose agencije.
Central Park je mirno okruženje, sadrži 20.000 tropskih biljaka i bar s vinom.
Kruzer nudi brojne aktivnosti, tako da putnicima ne može biti dosadno. Mogu se baviti penjanjem, uživati u simulaciji surfovanja, izlasku iz lavirinta…
Ove godine će kruzer ploviti Mediteranom, a naredne godine će njegova baza biti Majami na Floridi. Potom će uslijediti serija krstarenja Karibima.

Autor: Fonet