Visočanin Amar Begović na pokeru osvojio 220.000 eura

Amar Begović iz Visokog osvajač je finala pokeraškog turnira “The World Series of Poker Circuit”, koji je održan u češkom Rozvadovu, a osvojio je 220.000 eura. Zbog toga je ovaj Visočanin preko noći postao popularan u cijelom regionu.

begovic

Kako su kazali njegovi rođaci, koji nerado govore o tome da se Amar profesionalno bavi pokerom, “jer mu to donosi i lošu sreću”, on se zbog toga i odselio iz BiH.

“Otišao je prije tri-četiri godine u Njemačku sa suprugom i djetetom. Žive u Nersingenu u Bavarskoj. Vidjeli smo da je osvojio turnir, svi sada pišu o njemu”, rekao je Amarov rođak.

Pokeraši nisu od onih koji objeručke prihvataju razgovor s novinarima.

“Hvala vam na interesovaanju, ali ne bih govorio za medije”, rekao je Amar novinarima Avaza.

Dejan Divković, Amarov kolega, objasnio da igrači pokera uglavnom ne žele da govore za javnost.

“To nikako nije dobro za igrače”, objašnjava Divković.

Ovo je njegov najveći uspeh. Prethodni najbolji rezultat ostvario je 2009. na turniru odigranom u Sarajevu. Tada je osvojio 10.910 eura. Begović je u finišu bio bolji od drugoplasiranog Timura Margolina iz Izraela, koji je osvojio 135.000 eura.

“Koliko ja znam, njegov otac nije baš ponosan na to što Amar igra poker. Sve je počelo kao hobi, a sada cijeli svet zna za njega. Ali, to je njegov izbor. Sjećam ga se, to je divan momak, pametan. I hladan je k'o špricer, što se kaže, nema emocija. Takvi smo mi Begovići”, kaže njegov rođak.

Na zvaničnoj stranici turnira u Rozvadovu prikazani su posljednji potezi koje je povukao Amar Begović. Od samog početka, Izraelac Timur Margolin je iao jače karte, imao je dva kralja. Posljednja karta bila je presudna, i Amaru je donijela prednost jer je imao triling dama. Dobivši treću damu, pobjedio je Izraelca i osvojio 220.000 eura.

Kurir.rs/Avaz.ba
Foto: Profimedia/Ilustracija