Ljudi imaju para : Jakna za pse od 137.000 dolara

Kompanija “VeryFirstTo”, koja se bavi proizvodnjom odjeće za pse, napravila je najskuplju jaknu za pse na svetu pod nazivom “Doggy armor”.

jakna_pas

Novi dizajn jakne sadrži dugmad napravljenu od 24-karatnog zlata u kombinaciji sa “Svarovski” kristalima i crnim dijamantima.
Jakna za pse koju je dizajnirala ova kompanija se trenutno prodaje po cijeni od 137.000 dolara, a osim skupocjenih dragih metala i kristala, jakna može da zaštiti život kućnog ljubimca jer je otporna na oštrice noževa i ugrize drugih pasa.
Kompanija koja je stvorila ovu jaknu za pse je i ranije javnosti predstavljala luksuzne predmete pa su tako tokom premijere posljednjeg filma iz serijala o tajnom agentu Džejmsu Bondu predstavili luksuznu slikovnicu za decu s likom čuvenog agenta 007.
Klijenti koji žele da svom kućnom ljubimcu poklone ovakav odjevni komad također su u mogućnosti da posebno naruče jakne koje će osim zlata imati i veće količine “Svarovski” kristala i skupocjenih crnih dijamanata.
Tvorci jakne su naišli na kritike pojedinih udruženja za zaštitu životinja, koja su istakla da psima nije potreban ovakav luksuz te da bi se uloženi novac mogao iskoristiti i u druge svrhe.
Uz ovu skupocjenu jaknu za pse dolazi i usluga redovnog održavanja samog odjevnog materijala, tako da bi kućni ljubimac uvijek bio prikazan u savršenom svijetlu.
Autor: Nezavisne novine