Statusi koji nestaju : Nova opcija na Facebooku

Omogućili su statuse koji će se “samouništavati” nakon određenog vremena.
FacebookNotificationHP
Popularna društvena mreža ovim potezom pokušava da podstakne korisnike da u statusima koriste samo tekst. Testiranje nove opcije je započelo, a korisnicima će omogućiti da odrede nakon koliko će vremena njihov status nestati s Facebooka, piše “Independent”.
Ovu funkciju uočio je jedan od korisnika Facebooka i podijelio je na BuzzFeedu podsjećajući na vrijeme kada su statusi bili samo rečenice, a ne i fotografije, screenshotovi, filmovi i slično. Čini se da je nova opcija inspirisana Snapchatom koji je Facebook već mnogo puta kopirao.
Novi, kratkotrajni statusi će biti ograničeni na 101 karakter a korisnici će sami odrediti vrijeme koliko će biti vidljivi na mreži i gdje će biti vidljivi.
Opcija podsjeća na alatku Facebook Stories putem koje su korisnici dijelili fotografije i videe i koji su se nalazili na vrhu News Feeda. Iako su se ti Storiesi pokazali uspješnim na Instagramu i WhatsAppu bili su totalni promašaj na Facebooku.
Kako se čini, Facebook ima problem u zadržavanju mlađe populacije koja sve manje vremena provodi na ovoj društvenoj mreži, a sve više na Instagramu i Snapchatu.