Facebook : Od sada na News Feedu samo postovi prijatelja

Facebook je uveo novine pa će vam se od sada na News Feedu prikazivati samo postovi vaših prijatelja, ali ne i stranica koje ste lajkovali.
explore_feed
Pojedinim korisnicima već je uvedena novina koja se zove “Explore Feed” i na desktopu i na aplikaciji. U ovom feedu će se korisnicima prikazivati sadržaji stranica koje su već lajkovali ali i onih koje su po sadržaju slične.
Ikonica u obliku rakete se na desktopu nalazi u gornjem lijevom uglu, ispod News Feeda dok je na aplikaciji na vrhu stranice.
Facebook već mjesecima testira tu opciju a sada ju je i zvanično lansirao. U zvaničnom saopštenju kompanija je navela da je ovim odgovorila na povećani broj zahtjeva korisnika da im omogući više sadržaja od stranica koje inače ne prate pa će tako novi Explore feed sadržati brojne članke, video sadržaje i fotografije koji će automatski biti prilagođeni svakom korisniku ponaosob, na osnovu njegovih interesovanja.
Ako još uvijek ne vidite Explore feed, imajte na umu da se još uvijek razvija i da će se pojaviti na vašem nalogu uskoro.