Vukasović pokreće inicijativu : Parking nije vaša babovina !

Piše : Mario Vukasović

Krajem prošle sedmice svjedočili smo još jednoj odluci Vlade KS koja za cilj ima dodatno izvlačenje novca iz džepova građanki i građana. Iako je Vlada KS Uredbu o organizaciji i načinu naplate parkiranja u KS donijela još u junu prošle godine, odluka o primjeni člana 20. koji nalaže da se parking naplaćuje 24 sata, 7 dana u sedmici (pa i praznicima) je donesena tek u prošlu srijedu.

parking_naplatni_stubovi-2

Donijeti ovakvu odluku u gradu gdje postoji veliki problem javnih parking prostora predstavlja još jedan primjer totalnog odsustva bilo kakvog osjećaja za potrebe građana.

Zastupnici, (barem opozicioni) su za ovu Uredbu i odluku saznali tek prošle srijede iz medija. Od početka mandata postoji problem informiranja Skupštine KS o radu Vlade KS, pogotovo za opozicione zastupnice i zastupnike, te sam tim povodom na prošloj sjednici podnio i inicijativu da se svi materijali Vlade KS objavljuju javno, kako se to radi i sa materijalima Skupštine KS

Da priča oko parkinga ne bi ostala samo na saopćenjima i galami, ovim putem najavljujem da ću na idućoj sjednici podnijeti inicijativu Skupštini KS da izvrši izmjenu ove nepravedne uredbe, i omogući građankama i građanima da parkiraju na javnim parkinzima po dosadašnjem režimu i tarifama naplate.