GOSTOVANJE prof. dr. Damira Marjanovića u emisiji „Tema TV1“  : Akademska zajednica mora izaći iz zone komfora

„Promjene se moraju desiti unutar porodice“, utvrdio je prof. dr. Damir Marjanović, rektor Burch univerziteta i dodao da akademska zajednica ne može sama iznjedriti sve procese ali da može i mora biti svjetionik.

dm

Gostujući u emisiji „Tema TV1 sa Nikolinom Veljović“  koja je obrađivala temu boljeg obrazovanje do bolje Bosne i Hercegovine, rektor Burch univerziteta, prof dr. Damir Marjanović govorio je o prijetnjama s kojim će se trebati nositi naše društvo ukoliko se hitno ne prepozna uloga obrazovnog procesa u izgradnji ličnosti mladih ljudi. Marjanović se u svom tv obraćanju posebno osvrnuo na političke i obrazovne procese te poveznicu akademske zajednice i politike, te je oštro kritizirao akademsku zajednicu koja neće da izađe iz svoje zone komfora.

„Kada bi se tako ponašali svjesno bi izašli iz svoje zone komfora. S tim u vezi, moja zona komfora kao profesora bi bila sljedeća, nemoj se zamjeriti nikome i biti će divno a hvali nas i krivi druge. Mi moramo izaći iz zone komfora. Mediji moraju izaći iz zone komfora i društvo mora izaći iz zone komfora“

Obraćanje rektora Burch univerziteta, prof. dr. Damira Marjanovića možete pogledati u cjelini :