Hotelijeri upozoravaju : U kuhalima ne iskuhavajte gaće

Stručnjaci su upozorili ljude da ne kuhaju donji veš u hotelskim kuhalima za vodu, jer to može dovesti do širenja bakterija.

gacone_pixabay

Ne šalimo se, zaista su to upozorili. Ako ste normalna osoba, vjerovatno se pitate: “Ko pobogu kuha donji veš u kuhalima za vodu”. Sudeći prema raširenosti te teme na internetu – mnogi.

Iskuhavanje veša u kuhalu je praksa koja je očito široko raširena. Gizmodo je primjetio da je pitanje “Kuha li iko od vas veš u kuhalima tokom putovanja” privuklo začuđujuće velik broj potvrdnih odgovora. Također, kineska mikroblogerska stranica Weibo puna je takvih iskustava.

I dok iza te radnje možda stoji naizgled logična teorija o ubijanju bakterija vrelom vodom, jedan stručnjak je za “Independent” izjavio da je ta praksa “zaista, ali zaista odvratna”, posebno za one koji sebi nakon toga skuhaju vodu za čaj ili kafu.

Doktorka Heder Hendrikson s Instituta za prirodne i matematičke nauke na Mejsi univerzitetu u Oklandu tvrdi da neke bakterije mogu preživjeti visoke temperature i mogu naškoditi zdravlju ljudi. Ona je praksu iskuhavanja veša u kuhalu nazvala izuzetno neodgovornom.