Albanija napravila bazu podataka o krvnoj osveti

Albanska policija je formirala bazu podataka o krvnoj osveti u toj zemlji, čime će onemogućiti azilante da traže azil u državama članicama EU uz lažno predstavljanje da su potencijalne žrtve krvne osvete.

Albanija_zastava_pixabay

Kako je albanska policija navela u saopštenju, ovim će se omogućiti brz pristup informacijama samo za policijske svrhe da se identifikuju svi slučajevi krvne osvete koji su se dogodili ranije, pojedinci i porodice pogođene ovom pojavom, kao i pojedinci i udruženja koja se bave slučajevima pomirenja.
Ova baza podataka će koristiti da spriječi zloupotrebu pri aplikacijama za azil time što će se razmjenjivati policijske informacije sa partnerima zemalja gdje razni albanski građani koriste ovaj motiv da traže azil“, navodi se u saopštenju.
Postojanje krvne osobe zloupotrebljavali su brojni albanski državljani da bi dobili status azilanata u zemljama EU. Albanska policija često dobija zahtjeve od svojih kolega da provjeri izjave albanskih građana koji navode da su na meti krvne osvete.
Ova baza podataka služiti će da spriječi zloupotrebu aplikacija za azil unutar EU i u Velikoj Britaniji, navodi se u saopštenju i dodaje da će također biti korisna za domaću policiju pošto će imati pristup istorijskim podacima i informacijama o krvnoj osveti u Albaniji.

Ostavite komentar