VIDEO : Drown in Your Venom ekskluzivno objavio popis pjesama za album “Therapy”

Drown in Your Venom je alternativni metalcore bend osnovan u Sarajevu. Osnovu benda čine dva člana: Tin Marjanović koji svira gitaru, te pokriva sve vokale i Miran Kostić, čovjek iza bubnjeva.

2 - Miran Kostić

Ova dva momka su odranije poznata sarajevskoj alternativnoj sceni kao članovi benda Sold Out koji je prošle godine izdao jedan od uspješnijih singlova „Alienation Effect“. Bass gitaru koju čujete u pjesmi snimio je Amir Muminović koji je nedavno nastavio svoju karijeru u drugom pravcu.

1 - Tin Marjanović

Bend je osnovan u februaru 2017. godine i „odradio“ je par svirki u lokalnim klubovima prije nego što su počeli pisanje i snimanje svog prvog demo albuma „Therapy“.Nakon jednog od tih koncerta producent (Haris Saračević) im je ponudio besplatno snimanje jedne od njihovih pjesama.Ta pjesma je postala prvi singl za predstojeći album. Ime pjesme je „Tantrum, Vemod, Tantrum…“

Tema pjesme su događaji i emocije koje je određena osoba doživjela u prošlosti, te kako neke od njih odbijaju da ostanu u toj prošlosti. Značenje samog imena pjesme predstavlja proces kroz koji osoba prolazi kada se vrate te emocije. Prva etapa je nastup bijesa (tantrum), zatim vemod (što je Švedska riječ za mirni osjećaj emotivnog gubitka i realizacija da se ta stvar koja je izgubljena nikada više neće vratiti), nakon toga opet dolazi do nastupa bijesa i krug se ponavlja. „Jedina svrha ovog benda je da ispričamo svijetu svoje priče i pokažemo mu kako se osjećamo“izjavio je Tin Marjanović.

Proces snimanja ove pjesme je bio veoma zabavan za mladi bend. Bubnjevi su prvi snimljeni, zato što su oni odredili strukturu pjesme. Nakon toga su snimljene gitare i bass, a na kraju vokali. Naravno sve je snimljeno na živo. Samo snimanje ove pjesme je bilo veoma emotivno i zahtjevno, jer u svakoj pjesmi koju Drown in Your Venom napiše oni predstavljaju sebe i kako se osjećaju u momentu snimanja određene pjesme.

0 - Album Cover

Predstojeći album bi trebao biti završen krajem ove godine. Bend je ekskluzivno objavio popis pjesama na albumu „Therapy“ :

 1. Addict
 2. Heroin
 3. Bohemian (Easy To Hate)
 4. Walking Over You
 5. Please, Be Yourself
 6. //Syzygy//
 7. Annabelle
 8. Tantrum, Vemod, Tantrum…
 9. Mortuus Mures Aureos
 10. Woah! (What the Word „We“ Once Meant to Us Both, and now that I See You I Realize how Lucky I Was to Let You Go)
 11. Halfpace
 12. The Juniper Tree
 13. Night Walker
 14. Trophy Room
 15. Happy