Arape u BiH navigacija uvela na misu u Širokom Brijegu

Grupa Arapa kombijem je zalutala u Širokom Brijegu u podnožju katoličke crkve gdje se u tom trenutku služila misa uoči praznika.

Tourists from the Middle East enjoy at Vrelo Bosne nature park in Ilidza near Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, August 19, 2016. Picture taken August 19, 2016. REUTERS/Dado Ruvic

”Strani državljani su legitimisani pa je utvrđeno da posjeduju urednu dokumentaciju. Policija ih je preusmjerila na pravi put”, izjavio je portparol policije. U iznajmljenom kombiju nalazilo se devet državljana Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su krenuli prema vodopadu Kravica.

Navigacija ih je preusmjerila u Franjevačku ulicu koja iz naselja Grabovina vodi prema Brijegu, ali na vrhu se nalazi betonski blok i dva  stuba pa je cesta zatvorena zbog školaraca i hodočasnika.

Panika se u javnosti stvorila te večeri i narednog dana jer se dogodila slučajnost da je kombi pun Arapa krenuo prema crkvi gdje je u tom trenutku  misu slušalo nekoliko hiljada vjernika, ali pokazalo se da je ona bila bespotrebna.