Hakeri traže milione od kablovske mreže HBO

Hakeri traže više miliona dolara na ime otkupa od kablovske mreže HBO, preteći da će otkriti povjerljiva dokumenta koja su ukrali od američke kompanije.

game-of-thrones-episode-9-4

Poruka Plepleru je objavljena sedmicu dana pošto je procurila nova epizoda popularne serije.

Hakeri su potvrdili da posjeduju dokumenta “visokog stepena povjerljivosti”, uključujući tu ugovore i detalje o zaposlenima.

“Želimo XXX dolara da bi prestali da objavljujemo vaše dokumente”, naveli su hakeri bez preciziranja cifre, ali vjeruje se da se radi o 12 do 15 miliona dolara.

U snimku se kaže da “HBO izdvaja 12 miliona dolara za marketinška istraživanja i pet miliona za reklamiranje sedme sezone ‘Igre prijestola'”, a ta kuća se poziva da “pronađe još jedan budžet za one koji je reklamiraju”.

HBO je saopštio da je curenje podataka bilo očekivano nakon hakerskih napada i da je “istraga u toku”. Ta mreža je navela da je “jedan broj i-mejlova javno prikazan, ali da nema razloga da se vjeruje da je čitav interni sistem poruka kompromitovan”.

“Radimo po čitave dane sa društvima za sajberbezbjednost i snagama reda da bi riješili ovu situaciju”, kaže se u saopštenju.