NASA : Požari na Balkanu vidljivi iz svemira

Požari koji su pogodili Dalmaciju i Crnu Goru proteklih dana prouzrokovali su tolike količine dima da ih je bilo moguće vidjeti iz svemira.
pozari_hr_nasa
Na fotografiji koju je snimila NASA mogu se vidjeti dva velika traga dima kako se kreću na jugozapad, prema obali Italije.
Ovaj prizor je uslikan jučer u trenutku dok su gorjeli požari pored Benkovca i Vranskog jezera, odakle se podizao gornji trag dima, dok je niži i veći trag nastao zbog požara na splitskom području. U isto vrijeme gorjelo je i u Crnoj Gori nedaleko od prirodnog rezervata Solila u Tivatskom zalivu.
Inače, u požaru na splitskom području lakše je povrijeđeno 80 vatrogasaca i civila. Sinoć je, na primjer, u Prihvatnom centru Spaladium Arene, organiziovanom za zbrinjavanje u slučaju evakuacije i povreda uslijed požara, sklonište zatražilo ukupno 11 osoba, od čega osam stranaca.
Na stotine vatrogasaca iz gotovo svih dijelova Hrvatske bori se s vatrom, a u pomoć su im jutros oko 7 sati stigli i kanaderi. Još se pouzdano ne zna koji je uzrok ove vatrene stihije.

Ostavite komentar