VIDEO : Otvoren hotel za djecu

Prije nekoliko dana otvoren je CBeebies Land Hotel koji je u potpunosti posvećen djeci, a nalazi se u Stafordširu u Engleskoj.

h1

Hotel, iza kojeg stoje vlasnici dječjeg kanala Cbeebies Land, sadrži 76 tematskih soba posvećenih djeci, a Edvard Nevil koji je bio zadužen za dizajn enterijera ističe da se to prvi hotel ovakve vrste na svetu.

“Hotel je kompletno dizajniran za najmlađe goste. Jako naporno smo radili kako bismo oživjeli TV kanal u svih 76 soba koje sadrže neke od najomiljenijih likova iz crtaća poput ‘Postman Pat’, ‘In The Night Garden’, ‘Octonauts'…“, kaže on.

h2

Sve sobe imaju odvojene djelove za odrasle, a u dječijem djelu najmlađi će imati mnoštvo sadržaja koji će ih zabaviti i odvesti u svet mašte.

“Hotel je kompletno interaktivan i u njemu se nalaze tajni tuneli i vrata kroz koja mogu da prođu samo djeca, mnogo igrica koje treba da otkriju i 14 sati zabave svakog dana. Mališani će upoznati svoje omiljene karaktere iz crtaća, učestvovati u radionicama, ali i zaigrati u tematski organizovanoj diskoteci“

Pogledajte kako izgleda najmoderniji dječiji hotel na svijetu.