VIDEO: S.A.R.S. objavio video za pjesmu “Diploma”

Poznati beogradski bend S.A.R.S. objavio je novi video i to za pjesmu “Diploma” koja se ranije našla na njihovom aktuelnom izdanju “Posljednji album”.

sars_prtn

“Za realizaciju ovog spota bio je zadužen Ivan Stojiljković sa kojim smo već imali priliku da radimo na spotu za pjesmu ‘To rade’. Očekivanja su bila velika i Ivan ih je i te kako opravdao. Sama pjesma ima jasnu poruku, a spot na brutalan način prikazuje koliko je čovjek u stanju da ćuti i trpi”, izjavio je frontmen benda S.A.R.S. Žarko Kovačević.
Reditelj Ivan Stojiljković rekao je kako je ideja za spot osvrt na to šta danas mladi predstavljaju na ovom području.
“Ako nas ne podvode roditelji, namještaju preko svojih veza nekom za pod lakat, ako nas ne prodaju gazde i traže od nas da se smješkamo dok nam čupaju kosu sa glave i gaze po žuljevima, ako nas ne tjeraju da budemo dio legalnog reketa i čuvamo nekim jadnicima šaka jada od kojih žive onda postajemo estrada, pervertidi, postajemo zavisnici, postajemo crvi bez mozga. A kada je tako onda nam ništa drugo ne preostaje nego da sačekamo da naše vrijeme prođe”, izjavio je Stojiljković.
Dodao je kako su i pjesma i spot namjenjeni svim budućim mladim generacijama kao jedan dokument vremena u kojem su bili mladi i bjedni.
“Dokument, jer svakako nije pokret niti revolucija. Već imamo dovoljno mozga da shvatimo da ovdje, nažalost, ne možemo da se promjenimo”, rekao je Stojiljković.

Kao gost u pjesmi pojavljuje se i Goran Biševac Biške, frontmen benda Pera Defformero.