VIDEO : Prvi Trumpov intervju nakon kojeg će se mnogi zamisliti

U prvom televizijskom intervjuu od inauguracije, koji je dao za TV ABC predsjednik SAD je rekao da će se posavjetovati sa sekretarom za odbranu Džejmsom Matisom i s direktorom CIA-e Majkom Pompeom o tome šta se legalno može, a šta ne u borbi protiv širenja radikalizma.

donald-tramp-foto-ap-1479030197-1034301

On je izjavio da su mu zvaničnici obavještajnih službi rekli da je mučenje kao dio ispitivanja zatvorenika “djelotvorno” i da bi on apsolutno ponovo uveo mučenje takozvani “waterboarding” (mučenje vodom koje izaziva ojsećaj davljenja).

“Kada pucaju, odsijecaju glave našim ljudima i drugim narodima, kada odsijecaju glave ljudima samo zato što su hrišćani na Bliskom Istoku, kada Islamska država radi stvari za koje niko nikada nije čuo još od srednjevjekovnih vremena, da li bi trebalo da se protivim mučenju vodom? Što se mene tiče treba da uzvratimo vatrom protiv vatre. Pričao sam sa ljudima na najvišim nivoima obavještajnih službi i postavio sam im pitanje: ‘Da li djeluje? Da li mučenje djeluje’ i odgovor je bio ‘Da, apsolutno’.”

Tramp je rekao da će razgovarati sa Pompeom i Matisom i da će složiti sa onim što oni odluče po ovom pitanju.

x