Medlin Olbrajt zbog Trumpa prelazi na Islam

Bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt je spremna da se registruje kao muslimanka iz “solidarnosti sa migrantima”, prema kojima zaoštrava politiku predsjednik SAD Donald Tramp.

“Na statui Slobode nema malih slova. Amerika mora da ostane otvorena za ljude svih vjera i porekla“, napisala je Olbrajtova u svom na Tviteru, misleći na Kip slobode u Njujorku, pored kojeg je dugo radio migrantski centar za ulazak u SAD”, napisala je ona.

“Odrasla sam kao katolkinja, postala episkopka (vjernica Episkopalne crkve), a zatim saznala da je moja porodica bila jevrejska. Spremna sam da se registrujem kao muslimanka u znak solidarnosti”, dodala je 70-godišnja bivša državna sekretarka SAD.

Tramp je u sredu potpisao ukaz o početku rada na izgradnji zida na granici sa Meksikom, kao i o drugim mjerama za borbu protiv nelegalnih migranata i stranih kriminalaca. Pojavila su se saopštenja i da predsjednik namjerava da ograniči ulazak migranata iz 7 muslimanskih zemalja gdje džihadisti terorišu stanovništvo.

Medlin Olbrajt je postala ozloglašena po svojoj izjavi da je vrijedila smrt 5.000 iračke djece zbog ostvarenja ciljeva tadašnje američke administracije u Iraku.

Zatim je izazvala bunt u naciji izjavom da u paklu postoji posebno mjesto za žene koje ne podržavaju Hilari Klinton u američkoj predsjedničkoj trci.