Snažno od samog početka : Trump smjenjuje sve ambasadore i vraća bistu Winston Churchilla

Predsjednik SAD Donald Tramp u prvim satima nakon inauguracije potpisao je izvršnu naredbu kojom se slabi zdravstveni sistem “Obama ker”, naredio zamrzavanje svih novih ili regulativa na čekanju, a objavio je i planove o razvijanju raketnog odbrambenog sistema.

Izvršnom naredbom o sistemu zdravstvene zaštite naređeno je da se odgodi primjena odredbi koje nameću fiskalna opterećenja državi, kompanijama i pojedincima, prenosi Rojters.

t1larg.politics_is_history

Šef osoblja Bijele kuće Rajns Pribus poslao je sinoć svim federalnim agencijama dopis da zamrznu svu novu, ili regulativu na čekanju, kako bi nova administracija imala vremena da ih pregleda, prenosi CNN.

Usporedo sa formalnom predajom moći koja se dogodila na Kapitol hilu, promjenjen je i web Bijele kuće.

WhiteHouseLites061435372930

Nekoliko sati nakon što je Tramp preuzeo predsjedničku funkciju, sa sajta Bijele kuće uklonjena je stranica o LGBT populaciji, a umjesto nje postavljena je stranica na kojoj možete da se prijavite kako biste na email adresu dobivali novosti o predsjedniku, piše CBS.

Na sajtu Bijele kuće postavljeni su i planovi o trgovini, vanjskoj politici, sprovođenju zakona.

stream_img

Tramp je promijenio i izgled Ovalnog kabineta, vrativši bistu Vinstona Čerčila koju je Obama prethodno prenio u svoju privatnu rezidenciju.

Tramp je našao vremena da kao 45. predsjednik SAD ostavi svoj pečat u najvažnijoj sobi na svijetu, prenosi britanski “Miror”.

Fotografije iz Ovalnog kabineta pokazuju da je Tramp već uveo neke izmjene na dekoraciju prethodnika Baraka Obame.

Tramp je sklonio crvene zavjese sa prozora i postavio zlatne, a može se primijetiti da je promijenio i tepih.

Obamin ručno tkan Martin Luter King tepih je zamijenjen zlatnim tepihom Ronalda Regana.