Pogledajte redizajn klupskih grbova timova Premijer lige!

BHT Premijer liga BiH i bh. klubovi po svemu zaostaju za evropskim standardima, pa tako i po kvalitetu i izgledu grbova.

Kreativni studio +NewBusinessDepartment pozabavio se tim problemom i redizajnirao je sve grbove od trenutnih učesnika BHT Premijer lige BiH.

Clipboard02

Kreativni direktor +NewBusinessDepartmenta, Eldin Herenda otkriva odakle ideja za ovakvo nešto i koliko su dugo radili na ovom projektu.

“Ovo je projekat i koncept na kojem radimo već nekih 6 mjeseci i drago nam je da možemo na neki način doprinijeti poboljšanju Premijer Lige u vizuelnom smislu. Ideja je nastala iz inata jer su svi svjetski klubovi u posljednjih nekoliko godina uradili redizajn grbova kako bi poboljšali svoj brend, a kod nas niko ništa ne radi na usavršavanju toga.”

Clipboard01

“Mislim da je vrijeme da naši klubovi shvate kako moraju se približiti evropskim standardima i da moraju više raditi na brendiranju svojih sportskih kolektiva.” – govori Herenda za BHFudbal.ba i dodaje:

“Bilo bi nam drago ukoliko bi neki klub bio zainteresovan da preuzme redizajn grba.” U fotogaleriji ispod pogledajte redizajne grbova.